26 Eylül 2011 Pazartesi

LPG'yi Ruhsata İşletme Prosedürü

  • LPG montajı yapılan yerden proje, fatura ve GARANTİ belgesi alınacaktır.
  • Bulunduğunuz yerdeki araç vergi dairesine giderek, araç muayenesi için "borcu yoktur kağıdı" alınacaktır. Borcunuz varsa yatıracaksınız, yoksa vergi dairesindeki vezneye giderek "muayene harcı"nızı yatıracaksınız. (Muayene harcı: 104 TL)
  • Muayene harcını aldıktan sonra, Makine Mühendisleri Odası Sızdırmazlık Birimi’ne gideceksiniz. Buradan sızdırmazlık raporu alınacaktır. (Sızdırmazlık raporu: 25 TL)
  • Herhangi bir trafik sigortacısına gidip, EK-1 belgesi doldurtacaksınız. Aynı zamanda, arabanızı LPG’ye dönüştürdüğünüze ve bunun ruhsata işlenmesi hususunda İl Emniyet Müdürlüğü’ne dilekçe yazacaksınız. (Bunu sigortacıya söylerseniz yardımcı olurlar) Bu işlemin parasını, ruhsat doldurma işlemi sırasında verebilirsiniz.
  • Araç vergi dairesine yatırmış olduğunuz muayene harcı makbuzunu ibraz ederek, aracınızın muayenesini Karayolları Araç Muayene İstasyonu’nda yaptıracaksınız. İstasyonda EK-1’de yazan yerler onaylanacaktır.
  • Trafik Tescil Bürosu’na gidip "LPG’yi ruhsata işleteceğim, 2 yaprak ruhsat istiyorum" diyerek, 2 yaprak ruhsatı alacaksınız. (İki yaprak ruhsat: 58 TL)
  • İki yaprak ruhsat kağıdını alarak sigortacıya gideceksiniz. Sigortacı ruhsat bilgilerini dolduracaktır. (Bedeli:10 TL)
  • Şimdi elinizde "LPG projesi, fatura, garanti belgesi, sızdırmazlık raporu (ya da ruhsatı), EK-1 belgesi ve çift yaprak ruhsat" vardır. Bunları isterseniz bir plastik dosyanın içine de koyabilirsiniz. Dosya almayınız, dosya plaka değişikliğinde alınıyor.
  • Şimdi elinizdeki evraklarla (ruhsat sahibi kimse o da gelecek) Trafik Tescil Bürosu’na gidip evraklarınızı ilgili memura veriyorsunuz. İşleminiz tamamdır. Ya aynı gün ya da ertesi gün yeni ruhsatınızı alıyorsunuz.
LPG montajının ruhsata işletilmesi zorunludur!
Montaj yaptırdığınız firmanın yetkili bir firma olmasına dikkat ediniz.

2918 SAYILI KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU ADRES DEĞİŞTİRME VE ARAÇ ÜZERİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLERİ BİLDİRME

Madde32: Araçların üzerinde yönetmelikle belirtilen şekillerde yapılacak her türlü değişikliğin ve adres değişikliklerinin işleten tarafından 30 gün içinde tescili yapan kuruluşa bildirilmesi zorunludur. Üzerinde teknik değişiklik yapılan araçlar, değişikliğin şartlara uygun olarak yapıldığı belgelenip bu durum ilgili tescil bürosunda tescil edilinceye ve trafik belgesine işleten tarafından yazdırılıncaya kadar trafikten men edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder