26 Eylül 2011 Pazartesi

BP GAZ’a Yeni Ülke Müdürü Kamuran Yazganoğlu

LPG Türkiye Ülke Müdürü olarak atanan Kamuran Yazganoğlu, 11 Nisan 2011 tarihi itibariyle yeni görevine başladı.
LPG Türkiye Ülke Müdürü olarak atanan Kamuran Yazganoğlu, 11 Nisan 2011 tarihi itibariyle yeni görevine başladı.
BP Gaz A.Ş. Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, LPG Türkiye Ülke Müdürlüğü görevine 11 Nisan 2011 tarihi itibariyle Kamuran Yazganoğlu getirildi. 2006 yılından beri aynı görevi başarıyla yürüten Hakan Türker, Ocak 2011 tarihi itibariyleBP Kuzey Avrupa ve Türkiye LPG Performans Ünitesi Lideri olarak atanmıştı.
En son BP Madeni Yağlar Distribütör Satışlar Müdürü olarak görevini sürdüren ve son 11 yıldır BP’de Madeni Yağlar alanında edindiği geniş operasyonel, teknik ve stratejik tecrübeleri beraberinde getiren Kamuran Yazganoğlu, yeni görevi ile birlikte Türkiye’deki tüm LPG operasyonlarına liderlik edecek.
Kamuran Yazganoğlu, yeni göreviyle ilgili olarak “Şirketimizin küresel vizyonu doğrultusunda, Türk ekonomisine ve enerji sektörüne yatırımlarımızı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. BP Gaz olarak Sağlık, Emniyet, Çevre ve Güvenlik (SEÇ-G) prensiplerimizden ödün vermeden müşterilerimize en kaliteli ürün ve hizmetlerimizi 240 BP Otogaz ve 70 Petgaz markalı istasyonlarımız ve 415 tüp gaz bayimiz  ile el ele çalışarak sunmaya devam edeceğiz.” dedi.
Yazganoğlu’nun yeni görevi, BP’nin küresel çaptaki LPG İş Ünitesi’nin parçası olan LPG Kuzey Avrupa ve Türkiye Performans Ünitesi’nde yer alıyor.
 
 
PROFESYONEL İŞ YAŞAMINA 1999’DA BAŞLADI
 
1976 yılında doğan Yazganoğlu, 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Aynı yıl içerisinde profesyonel iş hayatına Mobil Oil’da Satış Mühendisi olarak başlayan Yazganoğlu, daha sonra sırasıyla BP’deMadeni Yağlar Bölümünde Teknik Uzman, Bölge Satış Müdürü, Ticari ve Endüstriyel Satışlar Müdürü görevlerinde bulundu. Insead Business School ve Kellogg School of Management ‘da yönetici eğitim programlarını tamamlayan ve 2008 yılından bu yana BP Madeni Yağlar Distribütör Satışlar Müdürü olarak çalışmalarını yürüten Kamuran Yazganoğlu, performans arttırma, satışların gelişmesi, operasyonel etkinlik ve yüksek motivasyonlu ekiplerin yaratılması gibi konularda şirkete önemli katkılarda bulundu.


BP GAZ hakkında:
 
BP Gaz, Türkiye ile birlikte birçok Avrupa ülkesinde LPG üretim, satış ve pazarlaması alanlarında faaliyet göstermektedir. BP Gaz, Türkiye’deki faaliyetlerine 1997 yılında başlamış ve bünyesine kattığı markalarla büyüyerek pazar payını 2010 sonu itibariyle yaklaşık %6 düzeyine çıkarmıştır.
 
Kurulduğu günden bu yana, tüpgaz ve otogaz bayi ağını hızla yaygınlaştıran BP Gaz, Türkiye’deki faaliyetlerine 1997 yılında Deltagaz ve Petgaz/Alevgaz markalarını satın alarak başlamış, özellikle altyapı konusunda yaptığı yatırımların ardından 2003 yılında  Ocakgaz ve Tekgaz markalarını da bünyesine katarak Türk LPG sektörünün en büyük firmalarından biri olmuştur.
 
Şirket, 2003 yılında, üç kalite belgesini (ISO 9001:2000, OHSAS 18001, ISO 14001) aynı zamanda alan tek LPG şirketidir. 2004 yılında tamamladığı 1.4 milyon dolarlık ek yatırım ile, Yarımca Dolum Tesisi kapasitesini %120 artırmıştır.
 
BP Gaz, depolama tanklarının üstü tamamen toprakla örtülü olan yeni LPG Terminali’yle, Türkiye'de Yarımca Sanayi Bölgesi’nde bir ilke imza atmıştır. 4,5 milyon dolarlık bir yatırımla inşa edilen Yarımca LPG Depolama Terminali’nin toplam kapasitesi 4.500 metreküptür. Örtülü tank ile birlikte BP Gaz’ın toplam depolama kapasitesi 71.500 metreküp civarındadır.
 
Bugün itibariyle BP Gaz, Türkiye çapında 415 tüpgaz bayisi ve 270 BP Otogaz ve 70 Petgaz markası altında istasyonları ile müşterilerine hizmet vermektedir.
 
Kalder’in düzenlediği Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi’nde 2007 yılından beri arka arkaya BP Gaz birinci olmuştur. Bu da BP Gaz’ın müşteri odaklı bir şirket olduğunun en güzel göstergesidir.

LPG Türkiye Ülke Müdürü olarak atanan Kamuran Yazganoğlu, 11 Nisan 2011 tarihi itibariyle yeni görevine başladı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder